Bramborové placky
Placky z prolisovaných brambor, vejce a mouky. Opékáme dozlatova a potíráme rozpuštěným máslem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkasůl
1,5 kgbrambory
3 ksvejce
500 gmouka hladká
na potření
1 lžícetuk
na vál
1 lžícemouka
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.
Brambory uvařte ve slupce, vychladlé oloupejte, pomelte, postrouhejte nebo prolisujte.
2.
Přidejte vejce, sůl a postupně mouku.
3.
Vypracujte vláčné těsto, zformujte ho do válečků a pokrájejte na stejné kousky.
4.
Ty pak rozválejte na pomoučeném válu na tenké placky.
5.
Opečte je na suché pánvi nebo na speciální litinové desce (bývá součástí vybavení každého sporáku) z obou stran.
6.
Ještě teplé potřete rozpuštěným máslem nebo jiným tukem.
Hodnotit recept: