Polévka z kuřecích drobů
Polévka z kuřecích drůbků, jablek a masa. Dochutíme citronovou kůrou a zahustíme mlékem. Podáváme s chlebem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 kscitrón
1 lžičkavegeta
100 mlmléko
2 lžičkacukr krystal
2 lžičkakůra citrónová
250 gkuřecí drůbky
4 lžičkamouka hrubá
400 gjablko kyselé
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 35
1.
Kuřecí drůbky důkladně omyjte a dejte vařit do 1,5 l vody ochucené vegetou.
2.
Jablka oloupejte, rozpulte, zbavte jádřinců a nakrájejte na měsíčky.
3.
Přidejte je k poloměkkému masu a vývar ochuťte citronovou kůrou.
4.
V mléce rozmíchejte mouku.
5.
Když jsou maso i jablka dostatečně měkká, polévku zahustěte mlékem.
6.
Nechte ji převařit.
7.
Hotovou horkou polévku dochuťte cukrem, pepřem a citronovou šťávou.
8.
Podávejte s chlebem.
Hodnotit recept: