Kuřecí polévka s rýží
Kuřecí vývar s masem, rýží, rajčaty, mrkví, květákem a hráškem. Dochutíme bílým pepřem a pórkem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kuře omyjte, naporcujte, vložte do většího hrnce a zalijte 4 l vody.
Přidejte citronovou šťávu, sójovou omáčku, rozdrobenou kostku bujonu, celý pepř, bobkový list a špetku soli.
Vše vařte asi 45 minut.
Uvařené maso vyjměte, vývar přeceďte a opět přiveďte do varu.
Přidejte opláchnutou rýži a vařte 10 minut.
Rajčata oloupejte a rozpulte, odstraňte semínka a dohromady s mrkví nakrájejte na malé kostky.
Omytý pórek nakrájejte na tenká kolečka a květák rozdělte na růžičky.
Rajčata, mrkev, květák a hrášek přidejte do vývaru a vařte ještě 10 minut.
Z uvařeného kuřete odstraňte kůži, maso oberte od kostí, pokrájejte na menší kousky a vraťte zpět do polévky.
Polévku nakonec dle potřeby dochuťte solí, bílým pepřem a kolečky pórku.
Hodnotit recept: