Krémová celerová polévka
Krémová polévka z celeru a cibule podušených na másle, bílého vína a smetany. Zdobíme praženými ořechy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkašťáva citronová
1 lžícemáslo
1 lžičkakoření maggi
1 špetkasůl
1 lžičkakmín celý
1,5 lvývar masový
150 gořechy vlašské pražené
2 ksceler
2 kscibule kuchyňská
200 mlsmetana zakysaná
1 špetkapepř černý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 15
1.
Polévku necháme vychladnout, rozmixujeme.
2.
Přidáme smetanu a dochutíme "magi", bílým pepřem a solí.
3.
Na talíři polévku posypeme praženými ořechy.
4.
Můžeme podávat teplou i studenou.
5.
Celer očistíme, nakrájíme na kostičky.
6.
Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno.
7.
Celer spolu s cibulí podusíme na másle asi 2 minuty.
8.
Zalejeme vodou a přidáme kostku bujonu.
9.
Vše povaříme, dokud celer nezměkne.
Hodnotit recept: