Hovězí jazyk s polskou omáčkou
Hovězí jazyk přelitý omáčkou z kořenové zeleniny, rajského protlaku, rybízového džemu a vývaru z jazyka. Dochucená citronovou šťávou, vínem, mandlimi a rozinkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Omytý a očištěný hovězí jazyk uvařte v osolené vodě.
Ještě teplý oloupejte a dejte nad páru, aby se nevysušil.
Omáčka: očistěte kořenovou zeleninu (mrkev, petržel) a nakrájejte ji na malé kousky.
Na sádle poduste zeleninu, cibuli a pepř.
Přisypejte mouku a smažte dočervena.
Do zeleninového základu přidejte rajský protlak, rybízový džem, cukr, sůl a citronovou šťávu.
Zalijte vývarem z jazyka a vařte přibližně 45 minut.
Mandle oloupejte a nakrájejte.
Uvařenou omáčku propasírujte nebo rozmixujte, přidejte rozinky, mandle a červené víno.
Omáčku přiveďte k varu.
Před podáváním jazyk nakrájejte a přelijte omáčkou.
Podávejte s rýží, knedlíkem nebo s těstovinami.
Hodnotit recept: