Borůvková marmeláda
Borůvky uvařené s citronovou šťávou a želírovacím curkrem, plníme horké do sklenic a zavíčkované obracíme dnem nahoru.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kgborůvky čerstvé
1 kgcukr želírovací
2 kscitrón
Postup přípravy
Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 4
1.
Borůvky přeberte, operete, nechte okapat a vložte do hrnce.
2.
Borůvky rozmačkejte vidličkou nebo mačkadlem na brambory.
3.
Citróny vymačkejte a šťávu přilijte do borůvek.
4.
Vmíchejte želírovací cukr, směs přiveďte k varu a za stálého míchání vařte asi 4 minuty.
5.
Pokud se vytvořila pěna, seberte ji a horkou marmeládu plňte do skleniček.
6.
Zavíčkujte, obraťte dnem vzhůru a nechte vychladnout.
Hodnotit recept: