Broskvový džem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Broskvový džem

Fotografie

Džem z uvařených broskví, citronové šťávy a želírovacího cukru, dochucený meruňkovým likérem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 kgbroskev čerstvá
2 kscitrón
2 lžícelikér meruňkový
500 gcukr želírovací

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 5
1.

Broskve na chvíli ponořte do vařící vody, oloupejte.

2.

Rozkrojte na polovinu a vypeckujte, nakrájejte na kousky a dejte do hrnce.

3.

Citróny vymačkejte a šťávu přidejte k broskvím.

4.

Přidejte želírovací cukr a nechte stát asi 4 hodiny při pokojové teplotě.

5.

Broskve za stálého míchání přiveďte k varu a vařte ještě asi 3 minuty.

6.

Nakonec přidejte meruňkový likér.

7.

Je-li potřeba, seberte pěnu a horký džem plňte do sklenic až po okraj.

8.

Uzavřete, postavte víčkem dolů, dokud džem nevychladne.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 662,4kJ 11 393kJ
Bílkoviny 0,5g 9,3g
Tuky 0,2g 2,9g
Sacharidy 38,1g 655,7g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz