Kdoulová dia marmeláda s jablky
Marmeláda z kdoulí, jablek, kyseliny citronovoé a dietního cukru. Po uvaření zavíčkujem a otočíme dnem vzhůru.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kdoule otřete do utěrky, abyste odstranili chmýří.
Poté je omyjte, nechte okapat, odstraňte stopku a zbavte jadřince.
Kdoule povařte s vodou, přiveďte k varu a asi 20 minut vařte na mírném plameni.
Poté kdoule rozmixujte a nechte vychladnout.
Mezitím oloupejte jablka, odstraňte jádřince a rozkrájejte na malé kousky.
Odvažte si 400 g kdoulového pyré, jablka a kyselinu citronovou smíchejte v hrnci s dietním cukrem, aby vznikla hmota.
Tu zahřívejte a za stálého míchání přiveďte k varu a ještě asi 3 minuty vařte.
Poté hrnec sundejte z ohně, s povrchu seberte pěnu a marmeládu ihned plňte do sklenic až po okraj.
Uzavřete víčkem a obraťte dnem vzhůru a nechte asi 5 minut stát.
Hodnotit recept: