Celozrnné žemličky
Žemličky z celozrné mouky, sody bikarbonové, dýňových jadérek, sezamu a lněných semínek. Tvarujeme žemličky a pečeme dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na vál
Postup přípravy
Obě mouky, sůl, sodu bikarbonu, dýňová jadérka, sezam a lněná semínka smíchejte v míse.
Do středu udělejte důlek a vlijte do něj 750 ml podmáslí.
Hmotu dobře promíchejte. Těsto musí být měkké, nikoliv lepkavé.
Těsto přendejte na pomoučený vál a důkladně propracujte.
Rozdělte na 16 dílků, které vytvarujte do žemliček.
Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem.
Žemličky navrchu nařízněte křížem a pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 210 °C.
Hodnotit recept: