Hovězí medailonky s osmaženou zeleninou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Hovězí medailonky s osmaženou zeleninou

60 min. | hlavní chod | 1 882 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Slavnostní medailonky

    Hovězí medailonky zabalené do slaniny a opečené na oleji, podáváme s orestovaným lilke, rajčátky a cibulí obalenou v mouce a osmaženou dozaltova. Přeléváme výpekem s vínem.

    Autor receptu: Redakce

    Ingredience

    Přepočítat na  porcí
    1 šálekvývar hovězí
    1 lžícemouka hladká
    1 lžíceolej
    1 špetkasůl
    100 mlmléko
    12 ksrajčata cherry
    2 kscibule kuchyňská
    2 kslilek
    4 lžícemáslo
    50 mlvíno bílé
    6 ksbrambory
    6 plátekslanina
    900 ghovězí medailonky

    na ozdobu

    1 hrstbylinky čerstvé

    Postup přípravy

    Čas přípravy: 60
    1.

    V pánvi rozehřejte 3 lžíce másla.

    2.

    Přidejte rajčátka, opepřete mletým černým pepřem a zprudka opékejte 4 až 8 minut.

    3.

    Lilky očistěte a nakrájejte na plátky, osolte, opečte na horkém oleji a nechte je okapat.

    4.

    Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.

    5.

    Cibuli namočte do mléka, obalte v mouce.

    6.

    Cibuli 3 minuty smažte v rozpáleném oleji. Nechte je kapat, osolte a opepřete.

    7.

    Hovězí medailonky obalte slaninou a převažte nití, aby držely tvar.

    8.

    Opepřete je a v pánvi na rozpáleném oleji je opékejte 4 až 5 minut.

    9.

    Pak je vyjměte, osolte a odložte do tepla.

    10.

    Vysmažený tuk zalijte hovězím vývarem a lžičkou kečupu.

    11.

    Nechte přejít varem, aby se tekutina částečně odpařila. Sejměte z ohně, přimíchejte bílé víno a lžíci másla.

    12.

    Brambory očistěte a opečte vcelku.

    13.

    Na velký servírovací talíř rozložte rajčátka, opečené lilky, kolečka cibule a půlky pečených brambor.

    14.

    Navrch položte medailonky, přelijte je připravenou šťávou a ozdobte čerstvými bylinkami.

    Hodnotit recept:

    Moje oblíbené recepty

    Už tento recept nepoužíváte?
    Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

    Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

    Přihlášení

    Obsahuje 100g 1 porce
    Energie 397,3kJ 1 882,5kJ
    Bílkoviny 5,1g 24,1g
    Tuky 5,5g 26,2g
    Sacharidy 6,7g 31,5g
    Cholesterol 6,9mg 32,5mg

    Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

    Jak spálit 1 porci



    Aerobik --
    Běh --
    Plavání --
    Sex --
    Jízda na kole --
    Tanec --
    Žehlení --
    Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

    Recepty autora

    BMI kalkulačka

      


    Doporučujeme z Recepty.cz