Jahodová bomba: Palačinkové rolky
Palačinky plněné smetanou a jahodami přimíhanými do želatiny. Podáváme chlazené
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
na pánev
Postup přípravy
Z mouky, mléka, vajec, cukru, rozpuštěného másla a ze soli vypracujte hladké těsto a nechte ho chvíli stát.
Usmažte osm až dvanáct palačinek a nechte je vychladnout.
Želatinu namočte do studené vody.
Ze 2 citrónů získejte šťávu a kůru. Citronovou šťávu smíchejte s citronovou kůrou, s cukrem, hroznovou šťávou a se žloutky.
Za stálého míchání přiveďte k varu. Ihned sejměte z ohně a v ještě horké směsi rozpusťte vymačkanou želatinu.
Směs propasírujte přes jemné sítko do mísy a postavte ji do větší mísy s ledem.
Míchejte a chlaďte, dokud nezačne tuhnout.
Smetanu ušlehejte dotuha a vmíchejte do směsi.
Přidejte jahody, zlehka promíchejte a dejte na půl hodiny do lednice.
Směsí naplňte palačinky, zabalte je do alobalu a nechte vychladit.
Před podáváním odstraňte alobal.
Hodnotit recept: