Fantastický dort se smetanou a ostružinami | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Fantastický dort se smetanou a ostružinami

FOOD predplatne ad banner
Fantastický dort se smetanou a ostružinami

Korpus promazaný krémem z ostružin, zakysané smetany, cukru a želatiny. Dort zdobíme krémem ze smetany, ztužovače, vanilkového cukru a džemu. Sypeme opraženými mandlemi.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 kscukr vanilínový
1 balíčekztužovač
200 mlsmetana ke šlehání
4 lžícedžem brusinkový

krém

100 mlsmetana zakysaná
100 gsmetana zakysaná
400 mlsmetana ke šlehání
600 gostružiny
8 plátekželatina

na ozdobu

1 lžícecukr moučka
250 glupínky mandlové
5 lístkymeduňka

těsto

125 gcukr krystal
150 gmouka
7 ksvejce

Postup přípravy

Čas přípravy: 50
Čas vaření/pečení: 40
1.

Dno dortové formy vystelete pečicím papírem.

2.

Bílky oddělte od žloutků a ušlehejte z nich pevný sníh.

3.

Žloutky smíchejte s cukrem s 5 lžícemi horké vody, postupně přidejte mouku a šlehejte.

4.

Opatrně vmíchejte sníh z bílků.

5.

Těstem naplňte připravenou dortovou formu a ve vyhřáté troubě pečte 30 – 40 minut.

6.

Upečený korpus vyklopte z formy a nechte vychladnout na mřížce.

7.

Želatinu namočte ve studené vodě.

8.

Ostružiny omyjte a část jich odložte stranou.

9.

Ostatní ostružiny přidejte k zakysané smetaně a smíchejte s cukrem krystal a ve velké míse vše promíchejte.

10.

Želatinu nechte v malém hrnci při nízké teplotě rozpustit a za stálého míchání přidejte k ostružinové směsi.

11.

Smetanu ušlehejte, a jen co začne ostružinová směs rosolovatět, vmíchejte ji do šlehačky.

12.

Korpus rozkrojte na 4 podélné díly.

13.

Jeden díl vložte na dno dortové formy a potřete čtvrtinou připraveného krému.

14.

Položte další plát těsta, také potřete krémem a vrstvěte tak, aby poslední vrstvu tvořil krém.

15.

Dort nechte alespoň 4 hodiny chladit.

16.

Mandle osmahněte na pánvi dozlatova.

17.

Smetanu ušlehejte se ztužovačem a s vanilkovým cukrem a smíchejte s džemem.

18.

Šlehačku dejte do cukrářského sáčku a povrch dortu ozdobte.

19.

Celý dort potřete šlehačkou a ozdobte madlovými lupínky, ostružinami, lístky meduňky a posypte cukrem moučkou.

20.

Dort porcujte a podávejte dobře vychlazený.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 748,4kJ 17 907,7kJ
Bílkoviny 4g 96,4g
Tuky 8,7g 209,1g
Sacharidy 22g 526g
Cholesterol 84,8mg 2 030mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz

České celebrity

Hitmaker Michal David: Promluvil o zradě…

Pro jedny představitel laciného normalizačního popu, pro druhé obdivovaná ikona. Kdo by neznal hity…

celý článek »

Příběhy

Pilnou studentku (†15) zabila »alergie na…

Bezdrátový internet, zkráceně wifi, je v dnešní době všude: v kancelářích, na ulici, dokonce i v…

celý článek »

French Open

Plíšková před startem v Paříži: o vtípcích…

PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Prý už je lehce alergická na vtípky, které slýchá na adresu svého římského extempore.…

celý článek »

Liga mistrů

Brutální. Kariéra v ohrožení. Zůstane Karius…

Vyplatí se nám, z Mohuče přišel jen za 4 miliony liber, a přitom bude skvělý. Takovými slovy pochválil…

celý článek »