Zelňačka s fazolemi
Polévka ze zelí, fazolí a brambor, zahuštěná smetanouvou zásmažkou a dochucená česnekem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Fazole namočte do vody den předem (nejlépe přes noc).
Potom je dejte uvařit doměkka s kuličkami pepře.
Oloupejte a na kostky nakrájejte brambory.
Zvlášť uvařte propláchnuté zelí a zvlášť brambory.
Když fazole změknou, přidejte k nim scezené uvařené brambory a zelí. Podle potřeby přilijte dostatečné množství vody.
Polévku ochuťte prolisovaným česnekem a solí.
Cibuli očistěte, nakrájejte a na oleji osmažte dozlatova. Hotovou ji přidejte do hrnce.
Ve smetaně rozkvedlejte hladkou mouku, vlijte ji do polévky a nechte přejít varem.
Podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Podávejte s čerstvým chlebem.
Hodnotit recept: