Mražená jogurtová pěna | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Mražená jogurtová pěna

25 min. | zmrzlina | 1 156 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Mražená jogurtová pěna

Mražená pěna z romixovaného ovoce, medu a ušlehaného sněhu. Po zmrznutí podáváme s ovocem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
100 gmed tekutý
3 ksbílek
450 govoce lesní
450 gjogurt bílý smetanový

Postup přípravy

Čas přípravy: 25
1.

Formu na srnčí hřbet vyložte potravinovou fólií.

2.

Směs ovoce (asi 3 lžíce ponechte stranou na zdobení) rozmačkejte nebo rozmixujte, abyste získala pyré.

3.

Pyré propasírujte pomocí lžíce přes jemné síto do mísy.

4.

K ovocnému pyré přimíchejte med a po částech i polotuhý sníh ušlehaný z bílků.

5.

Nakonec přidejte jogurt, směs vlijte do připravené formy a dejte na 4 hodiny do mrazáku.

6.

Potom formu vyjměte, promíchejte vidličkou a opět vraťte do mrazáku. Postup ještě jednou zopakujte.

7.

Před podáváním přesuňte pěnu na 20 minut do lednice.

8.

Potom ji vyklopte z formy, rozdělte na talířky a ozdobte zbylým ovocem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 424,3kJ 1 156,2kJ
Bílkoviny 2,7g 7,4g
Tuky 4,6g 12,6g
Sacharidy 13,5g 36,8g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz