Mražená jogurtová pěna
Mražená pěna z romixovaného ovoce, medu a ušlehaného sněhu. Po zmrznutí podáváme s ovocem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Formu na srnčí hřbet vyložte potravinovou fólií.
Směs ovoce (asi 3 lžíce ponechte stranou na zdobení) rozmačkejte nebo rozmixujte, abyste získala pyré.
Pyré propasírujte pomocí lžíce přes jemné síto do mísy.
K ovocnému pyré přimíchejte med a po částech i polotuhý sníh ušlehaný z bílků.
Nakonec přidejte jogurt, směs vlijte do připravené formy a dejte na 4 hodiny do mrazáku.
Potom formu vyjměte, promíchejte vidličkou a opět vraťte do mrazáku. Postup ještě jednou zopakujte.
Před podáváním přesuňte pěnu na 20 minut do lednice.
Potom ji vyklopte z formy, rozdělte na talířky a ozdobte zbylým ovocem.
Hodnotit recept: