Šťavnaté roládky
Roládky plněné směsí z podušeného zelí, cibule, slaniny a smetany. Roládky obložíme slaninou, podlijeme vývarem a upečeme dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
podle potřeby
Postup přípravy
Mouku, sůl, vejce, olej a vodu dejte do mísy.
Vypracujte hladké těsto, které nechte přibližně půl hodiny odpočinout.
Mezitím nakrájejte dvě třetiny slaniny na malé kostičky a třetinu na proužky.
Očistěte a nadrobno nasekejte cibuli.
Kostičky slaniny a cibuli osmažte na třech lžících másla.
Pokud je zelí kyselé, propláchněte ho a nakrájejte nahrubo.
Zelí přidejte ke slanině a k cibuli, osolte, opepřete, přisypte kmín a cukr a za stálého míchání duste asi deset minut.
přimíchejte smetanu, odstavte a nechte chladnout.
Těsto vyklopte na pomoučený vál, propracujte.
Těsto rozdělte na poloviny a každou část rozválejte na tenký obdélník.
Dušené zelí rozložte na těsto, okraje nechte volné, širší stranou je srolujte tak, aby spoj zůstal na spodní straně.
Naplněné těsto nakrájejte na roládky o šířce pět centimetrů a vyrovnejte je těsně vedle sebe do zapékací mísy.
Obložte je proužky slaniny a posypte kmínem
Podlijte horkým vývarem, zakryjte alobalem.
Pečte 35 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Podávejte přelité rozpuštěným máslem.
Hodnotit recept: