Salát s bílými fazolemi a kysaným zelím
Podušené fazole se zelím, dochucené olejem a octem. Podáváme na listech salátu a zdobíme červenou paprikou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kspaprika zelená
1 špetkasůl
1 konzervafazole bílé sterilované
2 lžícemáslo
2 lžičkakmín mletý
2 lžíceocet balsamico
4 listsalát
4 lžíceolej olivový
500 gzelí kysané
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 5
1.
V hrnci rozpusťte máslo a zelí na něm poduste.
2.
Fazole sceďte, přidejte k zelí a na mírném ohni duste pět minut.
3.
Ochuťte kmínem, pepřem a solí.
4.
Směs odstavte a nechte mírně zchladnout.
5.
Salátové listy omyjte, osušte a rozložte na talíře.
6.
Papriku očistěte a nakrájejte na nudličky.
7.
Vlahý salát pokapejte octem a olejem, ještě podle chuti okořeňte.
8.
Ozdobte paprikou a servírujte na salátových listech. Podávejte s bílým pečivem.
Hodnotit recept: