Fazolová se zeleninou
Fazolová polévka s kořenovou zeleninou, zahuštěná cibulovou zásmažkou a podávaná s osmaženou žemlí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Den předem namočené fazole uvařte doměkka.
Kořenovou zeleninu očistěte, nastrouhejte na hrubém struhadle.
Krátce zeleninu orestujte na oleji, zalijte vodou a uvařte.
K měkké zelenině přidejte uvařené fazole i s vodou, ve které se vařily, a podle potřeby dolijte vodu.
Cibuli očistěte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a prolisujte.
Na oleji zpěňte cibuli, zaprašte ji moukou, mletou paprikou a chvíli smažte.
Vzniklou zásmažku zalijte trochou studené vody, rozmíchejte a vlijte do polévky.
Polévku nechte přejít varem a nakonec dochuťte solí, majoránkou a česnekem.
Žemle nakrájejte na kostičky, opečte je na pánvi.
Žemle podávejte k polévce posypané petrželovou natí.
Hodnotit recept: