Pórkovo-bramborová s mrkvovými knedlíčky
Pórková polévka s bramborami, podávaná s noky z mrkve, tvarohu, kopru a citronové šťávy.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
těsto
Postup přípravy
Brambory a mrkev očistěte, brambory nakrájejte na kostičky.
Pórek očistěte, podélně rozkrojte a důkladně omyjte, potom nakrájejte na malé kousky.
Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno.
Cibuli a mrkev vcelku poduste 5 minut na másle.
Potom přidejte brambory, pórek a zalijte horkým vývarem.
Polévku vařte asi 20 minut, dokud brambory nejsou měkké.
Z polévky vyjměte mrkev. Brambory jemně rozmačkejte.
Podle chuti přidejte sůl a pepř.
Na knedlíčky použijte uvařenou mrkev. Rozmixujte ji, nechte vychladnout a smíchejte s tvarohem, koprem a trochou citronové šťávy.
Směs musí být hustá. Osolte ji, opepřete.
Pomocí dvou lžic z ní tvarujte noky, které servírujte rovnou do talířů s horkou polévkou.
Hodnotit recept: