Bramborová s celerem
Brambory, celer a cibule uvařené s bujonem a majoránkou. Rozmixovanou polévku zjemníme smetanou a dochutíme osmaženou slaninou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Brambory a celer očistěte, omyjte a rozkrájejte na kostky.
Cibuli oloupejte a pokrájejte nadrobno.
Slaninu nakrájejte na nudličky, opečte ji v hrnci dozlatova a potom ji vyjměte.
Do hrnce dejte brambory, celer, cibuli a osmahněte v tuku vypečeném ze slaniny.
Potom vše zalijte půl litrem vody, přidejte kostku masoxu a majoránku
Přikryté povařte 20 minut.
Vyjměte jednu naběračku brambor, zbytek umixujte se smetanou.
Dochuťte solí, pepřem a muškátovým oříškem.
Do polévky vraťte kostky brambor, přidejte opečenou slaninu a krátce prohřejte.
Na talířích ještě ozdobte majoránkou.
Hodnotit recept: