Z růžičkové kapusty | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Z růžičkové kapusty

40 min. | polévka | 1 471 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Z růžičkové kapusty

Polévka z kapusty, cibule a vývaru. Podáváme rozmixovanou se smetanou, klobásou a lístky kapusty.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 špetkaoříšek muškátový mletý
1 lvývar zeleninový
100 mlsmetana ke šlehání
150 gklobása
2 lžícemouka hladká
2 lžíceolej
2 kscibule kuchyňská
400 gkapusta růžičková
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
1.

Klobásu nakrájejte na tenká kolečka a opečte na suché pánvi.

2.

Polévku naservírujte do talířů.

3.

Smetanu ušlehejte do polotuha.

4.

Spolu s klobásou a lístky kapusty rozdělte na jednotlivé porce.

5.

Růžičkovou kapustu očistěte. Několik růžiček odložte stranou, ostatní rozkrojte napůl.

6.

Cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno a osmažte na oleji.

7.

Pak cibuli zaprašte moukou a podlijte vývarem.

8.

Přidejte růžičkovou kapustu a povařte 15 minut.

9.

Až bude kapusta měkká, polévku rozmixujte.

10.

Zbylé růžičky rozeberte na lístečky, minutu je povařte v osolené vodě, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 310,3kJ 1 470,8kJ
Bílkoviny 2,8g 13,3g
Tuky 5,1g 24,1g
Sacharidy 4,7g 22,2g
Cholesterol 6,6mg 31,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz