Z růžičkové kapusty
Polévka z kapusty, cibule a vývaru. Podáváme rozmixovanou se smetanou, klobásou a lístky kapusty.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Klobásu nakrájejte na tenká kolečka a opečte na suché pánvi.
Polévku naservírujte do talířů.
Smetanu ušlehejte do polotuha.
Spolu s klobásou a lístky kapusty rozdělte na jednotlivé porce.
Růžičkovou kapustu očistěte. Několik růžiček odložte stranou, ostatní rozkrojte napůl.
Cibuli očistěte, nakrájejte nadrobno a osmažte na oleji.
Pak cibuli zaprašte moukou a podlijte vývarem.
Přidejte růžičkovou kapustu a povařte 15 minut.
Až bude kapusta měkká, polévku rozmixujte.
Zbylé růžičky rozeberte na lístečky, minutu je povařte v osolené vodě, propláchněte ve studené vodě a nechte okapat.
Hodnotit recept: