Zapékaný salát se sýrovou majonézou
Brambory, vejce natvrdo, slanina a zelenina přelité domácí majonézou se sýrem. Salát zapečeme v troubě.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
zálivka
Postup přípravy
Na majonézu smíchejte hořčici, cukr, kajenský pepř a žloutek.
Po kapkách přidávejte olej a vyšlehejte.
Nakonec vmíchejte citronovou šťávu a sýr nakrájený na kousky.
Brambory oloupejte, rozkrájejte na kostičky, uvařte a slijte.
Slaninu pokrájejte na kostičky a osmažte. Vejce uvařte natvrdo.
Brambory vložte do velké mísy, zakapejte olejem a octem.
Přidejte ředkvičky nakájené na kostičky a nasekanou cibuli s celerem
V druhé misce smíchejte připravenou majonézu, hořčici, sekaná vejce, sůl a pepř.
Polovinu směsi a slaniny smíchejte s bramborami.
Vložte do zapékací mísy a povrch posypejte zbylou zeleninovou směsí se slaninou.
Zapékejte dozlatova při 180 °C.
Hodnotit recept: