Pirohy plněné zelím
Pirohy plněné směsí z podušeného zelí, brambor a usmažené slaniny. Uvařené pirohy polijeme máslem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň
podle potřeby
Postup přípravy
Z mouky, mléka, vody, soli a dvou lžic másla vypracujte hladké těsto.
Nechte jej alespoň půl hodiny uležet.
Potom těsto rozválejte na pomoučeném válu a nakrájejte na čtverce.
Kysané zelí poduste doměkka.
Brambory oloupejte a uvařte, poté prolisujte.
Slaninu nakrájejte na kostičky a osmažte dokřupava.
Zelí smíchejte s bramborami, slaninou, solí a pepřem.
Náplň rozdělte na těsto, protilehlé rohy spojte, aby vznikl trojúhelník a okraje přitlačte vidličkou.
Vařte v osolené vodě osm až deset minut.
Hotové pirohy rozdělte na talíře, polijte zbylým rozpuštěným máslem a posypte cibulkou osmaženou na oleji.
Hodnotit recept: