Pirohy plněné zelím | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pirohy plněné zelím

60 min. | hlavní chod | 2 865 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Pirohy plněné zelím

Pirohy plněné směsí z podušeného zelí, brambor a usmažené slaniny. Uvařené pirohy polijeme máslem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 kscibule kuchyňská
2 lžícemáslo
2 lžíceolej
250 mlmléko teplé
250 mlvoda teplá
500 gmouka hladká

náplň

1 špetkasůl
3 ksbrambory
50 gslanina
6 lžícezelí kysané
1 špetkapepř černý mletý

podle potřeby

mouka

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 30
1.

Z mouky, mléka, vody, soli a dvou lžic másla vypracujte hladké těsto.

2.

Nechte jej alespoň půl hodiny uležet.

3.

Potom těsto rozválejte na pomoučeném válu a nakrájejte na čtverce.

4.

Kysané zelí poduste doměkka.

5.

Brambory oloupejte a uvařte, poté prolisujte.

6.

Slaninu nakrájejte na kostičky a osmažte dokřupava.

7.

Zelí smíchejte s bramborami, slaninou, solí a pepřem.

8.

Náplň rozdělte na těsto, protilehlé rohy spojte, aby vznikl trojúhelník a okraje přitlačte vidličkou.

9.

Vařte v osolené vodě osm až deset minut.

10.

Hotové pirohy rozdělte na talíře, polijte zbylým rozpuštěným máslem a posypte cibulkou osmaženou na oleji.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 806,7kJ 2 864,8kJ
Bílkoviny 4,4g 15,6g
Tuky 5,8g 20,7g
Sacharidy 30,8g 109,4g
Cholesterol 8,1mg 28,7mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz