Meruňkový nákyp
Rýži uvařenou v mléce potřeme tvarohem smíchaným s cukrem a žloutkem, poklademe meruňkami a znovu rýžovou kaší. Polijeme rozpuštěným máslem a zapečeme.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Rýži propláchneme, zalijeme mlékem, ochutíme špekou soli a uvaříme.
Do vzniklé kaše vmícháme 2 žloutky utřené z 2/3 částí cukru a másla.
Z bílků a 1/3 cukru vyšleháme tuhý sníh a přídáme do kaše.
Do máslem vymazané formy rozložíme polovinu hmoty.
Obložíme vrstvou meruněk a zakryjeme tvarohem smíchaným s vanilkovým cukrem a žloutkem.
Na vrch dáme zbylou kaši a pokapeme zbylým máslem.
Nákyp vložíme do předehřáté trouby a zapékáme asi 45 minut až povrch zezlátne.
Můžeme přelévat štávou z meruněk.
Hodnotit recept: