Krupicová kaše s jablky | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Krupicová kaše s jablky

15 min. | hlavní chod | 3 520 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Krupicová kaše s jablky

Krupicová kaše pokladená jablky opečenými na másle s cukrem. Poléváme rozpuštěným máslem a sypeme čokoládou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 ksčokoláda mléčná
1 špetkasůl
1,2 lmléko polotučné
100 gmáslo
100 gcukr krupice
2 ksjablko
240 gkrupice
50 gcukr moučka

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
1.

Mléko mírně osolte a dejte jej vařit.

3.

Zvolna vařte, až se krupice dostatečně provaří a vznikne přiměřeně hustá kaše.

4.

Nakrájejte jablka na plátky.

5.

Jablka opečte na pánvi s rozpuštěným máslem a cukrem – až cukr zkaramelizuje.

6.

Jednotlivé porce kaše poklaďte opečenými jablky, posypte moučkovým cukrem a přelijte rozpuštěným máslem.

7.

Nakonec posypte nastrouhanou čokoládou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 707,6kJ 3 520,1kJ
Bílkoviny 3,4g 17,1g
Tuky 6,7g 33,2g
Sacharidy 23,6g 117,6g
Cholesterol 17,7mg 88mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz