Svěží tvarohový koláč
Koláč plněný tvarohovou náplní z citronu, másla, tvarohu a cukru. Zdobíme čokoládovými hoblinami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
náplň
na formu
Postup přípravy
Z bílků a jedné lžíce studené vody vyšlehejte tuhý sníh.
Před došleháním přidejte cukr.
Do sněhu zlehka vmíchejte žloutky a mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Formu vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
Tvaroh smíchejte se změklým máslem, oslaďte a ochuťte citronovou šťávou.
Na zchladlý korpus navršte tvarohovou náplň a povrch uhlaďte.
Posypte hoblinkami čokolády a dejte na dvě hodiny do lednice.
Vychlazený koláč opatrně vyjměte z formy a naporcujte na výseče.
Hodnotit recept: