Česnekovo-sojová marináda na hovězí steak
I když je tahle marináda nejlepší na hovězí žebírka, chutnat bude i na prorostlejší hovězí steak.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
50 mlolej olivový extra panenský
50 mlomáčka sójová
4 stroužekčesnek
50 mlšťáva citronová
Postup přípravy
Čas přípravy: 240
Čas vaření/pečení: 15
1.
Rozetřete česnek a důkladně ho promíchejte s ostatními surovinami. Steak nebo žebra dejte do skleněné nebo plastové nádoby a omáčku na ně nalijte.
2.
Přikryjte a nechte marinovat přes noc – nebo minimálně 4 hodiny.
3.
Před grilováním marinádu z masa důkladně setřete, klidně i kuchyňskou utěrkou, aby se nepřepalovala a nepřehlušila chuť masa.
Hodnotit recept: