Rilletes - francouzská škvarková paštika
Rilletes je geniálně jednoduchá pomazánka, kterou si zamilujete.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
V malé misce smíchejte rozmarýn, česnek a hřebíček se solí a pepřem. Maso vložte do velké nádoby s víkem, zasypte směsí a rukama upěchujte.
Dózu uzavřete a nechte maso 24 hodin odležet v lednici.
Předehřejte troubu na 150 stupňů C. Přesuňte maso do hrnce, přidejte bobkový list a zalijte 250 ml vroucí vody. Hrnec pevně utěsněte alobalem, přiklopte pokličkou a nechte v troubě při nízké teplotě dusit 3 hodiny, nebo dokud není maso měkké a nezačne téměř odpadávat od kosti.
Maso se nesmí během dušení vysušit, proto ho kontrolujte. Případně podlijte vodou.
Vytáhněte hrnec z trouby, sesbírejte tuk plovoucí na povrchu šťávy a odložte stranou.
Vyklopte maso i se šťávou do sítka položeného na míse, zakryjte a nechte vychladnout. Pokud ve šťávě zůstalo moc tuku, seberte ho lžící a přidejte k odloženému tuku. Šťávu dejte taky stranou.
Jakmile je maso vychladlé, odřízněte kůži a kosti a vyhoďte. Maso položte na prkénko.
Maso natrhejte pomocí dvou vidliček, které obrátíte zadní stranou k sobě a napěchujte do sterilizované sklenice. Přilijte odloženou šťávu.
Sklenici uzavřete, označte a po vychladnutí skladujte v chladničce, kde vám vydrží asi jeden měsíc. Po otevření musíte ale spotřebovat do 2 dnů.
Hodnotit recept: