Hovězí paštika
Je ideální jako svačinka nebo večeře. Stačí ji jen namazat na chleba.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Do velkého hrnce vložte hovězí maso, zalijte vývarem a vínem a posypte cibulí, česnekem, bobkovým listem a tymiánem.
Přiveďte k varu, pak přiklopte a přesuňte do trouby. Nechte dusit 2,5-3 hodiny, dokud se maso nezačne rozpadat na nitky.
Slijte tekutinu, vyndejte cibuli, česnek a koření. Přesuňte uvařené maso do robota, přidejte muškátový oříšek, hořčičný prášek a 115 g změklého másla a rozmixujte do hladké nebo mírně hrubší konzistence.
Masovou směs vydatně osolte a opepřete a lžící napěchujte do malých misek. Nechte 2 hodiny chladit v chladničce.
Rozehřejte zbylé máslo v kastrůlku, seberte pěnu a nechte mírně vychladnout. Přeceďte máslo přes sítko a zachycené hrudky vyhoďte. Nechte mírně vychladnout.
Přelijte paštiku přepuštěným máslem tak, aby vznikla zhruba 1 cm silná vrstva, a ulože do lednice, dokud máslo neztuhne. Na závěr můžete paštiku ozdobit bobkovým listem a brusinkami.
Hodnotit recept: