Sýrová omáčka
Sýrová omáčka se skvěle hodí na zapékání do trouby nebo na přelití třeba brokolice či květáku.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
3 polévková lžícemáslo
3 polévková lžícemouka hladká
1 stroužekčesnek
500 mlmléko
250 gsýr čedar
50 gsýr parmezán strouhaný
1 lžičkasůl
1 lžičkapepř bílý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
Na másle osmahněte půl minuty česnek a přidejte mouku; minutu ji míchejte. Vlijte mléko a metličkou důkladně prošlehejte.
2.
Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 2 minuty do zhoustnutí. Osolte, opepřete, vypněte, vmíchejte všechen sýr, přikryjte pokličkou a počkejte, až se rozpustí.
3.
Pokud budete zapékat zeleninu, hodí se přidat do sýrové omáčky muškátový oříšek, dostane pak lahodnější chuť.
Hodnotit recept: