Sýrová omáčka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Sýrová omáčka

25 min. | omáčka | 430 kJ/porce | 6 porcí

Sýrová omáčka se skvěle hodí na zapékání do trouby nebo na přelití třeba brokolice či květáku.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
3 polévková lžícemáslo
3 polévková lžícemouka hladká
1 stroužekčesnek
500 mlmléko
250 gsýr čedar
50 gsýr parmezán strouhaný
1 lžičkasůl
1 lžičkapepř bílý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.

Na másle osmahněte půl minuty česnek a přidejte mouku; minutu ji míchejte. Vlijte mléko a metličkou důkladně prošlehejte.

2.

Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte 2 minuty do zhoustnutí. Osolte, opepřete, vypněte, vmíchejte všechen sýr, přikryjte pokličkou a počkejte, až se rozpustí.

3.

Pokud budete zapékat zeleninu, hodí se přidat do sýrové omáčky muškátový oříšek, dostane pak lahodnější chuť.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz