Voňavý pikantní bramborák s červenou čočkou
Kdo miluje pikantní jídla, na tomhle si určitě pochutná.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Uvařte si brambory ve šlupce. Mezitím nasypejte čočku do vroucí vody, zvolna ji asi 10 minut povařte, pak ji sceďte, propláchěte studenou vodou a nechte ji odkapat. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno a zpěňte na oleji. Přidejte na plátky nakrájený česnek, kari, kurkumu, chilli, nakrájenou nať jarních cibulek (bílé části použijte do bramboráků) a krátce opečte.
Přidejte nakrájené listy špenátu a míchejte, dokud špenát nezměkne. Směs přeložte do misky a nechte vychladnout. Uvařené vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte najemno.
Přidejte mouku, kari, uvařenou čočku a koriandr, osolte a opatrně promíchejte. Bílé části cibulek očistěte a nakrájejte podélně na čtvrtky. Z připraveného těsta udělejte osm placek o průměru asi 10 cm, do každé vmáčkněte dvě čtvrtky cibulek a placky opečte z obou stran v pánvi na oleji dozlatova.
Do podušeného vychladlého špenátu s kořením přimíchejte jogurt a zakysanou smetanu, omáčku podle chuti přisolte a podávejte s horkými bramboráky.
Hodnotit recept: