Čokoládové lanýže
Tyhle kuličky s čokoládou a mandlovým likérem si zamilují všichni, kdo se bez čokolády neobejdou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
200 gčokoláda hořká s vysokým obsahem kakaa (nad 60%)
80 mlsmetana ke šlehání
50 gcukr krupice
100 g
4 polévková lžícekakao hořké
1 polévková lžícerum
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 50
1.
V kastrolu zahřívejte máslo, smetanu a cukr, dokud se nerozpustí. Odstavte a do směsi nalámejte čokoládu.
2.
Míchejte, dokud se úplně nerozpustí, pak přidejte rum nebo likér. Hmotu nechte v kastrolu vychladnout v lednici do druhého dne.
3.
Kakao prosejte a nasypejte do misky. Ze ztuhlé čokoládové hmoty odkrajujte lžičkou menší kousky, rychle z nich tvořte kuličky, které hned obalujte v kakau.
Hodnotit recept: