Křenová omáčka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Křenová omáčka

100 min. | hlavní chod | 836 kJ/porce | 6 porcí

Typická česká omáčka, pro kterou je příznačná pikantní chuť díky křenu. Kdo ji ochutná, čeká ho jedinečný zážitek.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
800 ghovězí maso ze špičky
1 kscibule kuchyňská
1 ksmrkev
2 ks
4 kuličkapepř černý celý
4 kuličkakoření nové
100 gmáslo
100 gmouka hladká
1 kelímeksmetana 12%
1 lžičkasůl
5 polévková lžícekřen strouhaný
1 špetka

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 60
1.

Maso opláchněte a vložte do vroucí vody. Přidejte cibuli, očištěnou mrkev, sůl, koření a vařte, dokud maso není měkké.

2.

V hrnci nechte rozpustit máslo, přidejte mouku a umíchejte světlou jíšku. Zalijte ji asi litrem vývaru z masa a přiveďte k varu.

3.

Omáčku krátce povařte, pak vmíchejte smetanu, špetku muškátového oříšku a dochuťte ji solí a cukrem. Vmíchejte křen a omáčku ještě prohřejte. Podávejte ji s masem nakrájeným na plátky a houskovými knedlíky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz