Pomalu pečený bůček
Pomalu bečený bůček bude chutnat mnohem líp. A dokonale si padne do noty se zelím!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Bůček osolte, lehce opepřete a posypte kmínem. Potřete česnekem a položte do pekáče na pokrájenou cibuli. Přiklopte a nechte asi třicet minut rozležet.
Mezitím si připravte zelí. Opečte na tuku cibuli po dobu asi čtyř minut. Přidejte zelí, podlijte 400 ml vody, osolte, oslaďte a přiklopené duste 40 minut doměkka. Voda by se měla vydusit.
Troubu předehřejte na 120 stupňů Celsia a vlože do ní pekáč s bůčkem. Pečte doměkka asi 4 hodiny, nemusíte ani podlévat, jen 2x během pečení otočte, aby bylo maso opečené ze všech stran.
Maso vyndejte na prkénko, šťávu v pekáčku zaprašte moukou, rozmíchejte a zalijte vodou. Dobře rozšlehejte.
Provařte 10 minut, případně zřeďte vodou nebo osolte. Rozkrájený bůček podávejte přelitý šťávou a s dušeným zelím. K tomu se báječně hodí bramborové šišky.
Hodnotit recept: