Pomalu pečený bůček | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Pomalu pečený bůček

280 min. | hlavní chod | 462 kJ/porce | 4 porce

Pomalu bečený bůček bude chutnat mnohem líp. A dokonale si padne do noty se zelím!

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kgbůček vepřový
1 hrstsůl
1 hrstpepř černý mletý
1 lžičkakmín drcený
4 stroužekčesnek
2 kscibule kuchyňská
1 polévková lžícemouka hladká
2 polévková lžícesádlo
1 kscibule kuchyňská
1 balíček
2 lžičkacukr krupice

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 240
1.

Bůček osolte, lehce opepřete a posypte kmínem. Potřete česnekem a položte do pekáče na pokrájenou cibuli. Přiklopte a nechte asi třicet minut rozležet.

2.

Mezitím si připravte zelí. Opečte na tuku cibuli po dobu asi čtyř minut. Přidejte zelí, podlijte 400 ml vody, osolte, oslaďte a přiklopené duste 40 minut doměkka. Voda by se měla vydusit.

3.

Troubu předehřejte na 120 stupňů Celsia a vlože do ní pekáč s bůčkem. Pečte doměkka asi 4 hodiny, nemusíte ani podlévat, jen 2x během pečení otočte, aby bylo maso opečené ze všech stran.

4.

Maso vyndejte na prkénko, šťávu v pekáčku zaprašte moukou, rozmíchejte a zalijte vodou. Dobře rozšlehejte.

5.

Provařte 10 minut, případně zřeďte vodou nebo osolte. Rozkrájený bůček podávejte přelitý šťávou a s dušeným zelím. K tomu se báječně hodí bramborové šišky.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz