Polévka z hlívy ústřičné
Nemusíte maso? Udělejte si bezmasou polévku a lá držkovka. Hlíva ústřičná je naprosto ideální a chutní skvěle.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0.5 kghlíva ústřičná
1 kscibule kuchyňská
1 hrstpaprika červená mletá
1 hrstmajoránka sušená
1 hrstkmín celý
1 hrstpepř černý mletý
1 hrstsůl
1 stroužekčesnek
1 ksbujón bio
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou hlívu, posypeme mletou sladkou paprikou, kmínem a zalijeme vodou.
2.
Přidáme kostku bujonu a povaříme. Zahustíme jíškou, ochutíme česnekem a majoránkou.
Hodnotit recept: