Pudinkový koláč
Snadný, vláčny, dokonalý - takový je puginkový koláč s jablky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
podle potřeby
Postup přípravy
Žloutky utřete s cukry do pěny. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao, olej a podle potřeby mléko.
Nakonec do těsta vmíchejte tuhý sníh z bílků. Nalijte ho na plech vyložený pečicím papírem a těsto pečte 25 až 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Jablka oloupejte, nastrouhejte na hrubém struhadle a svařte s cukrem. Pak je smíchejte s pudinkem uvařeným ze 750 ml mléka a 2 balení pudinkového prášku.
Náplň nalijte na vychladlé těsto a nechte ji ztuhnout. Před podáváním ještě dozdobte ušlehanou smetanou.
Hodnotit recept: