Masové kuličky v citronové omáčce
Masové kuličky smíchané s vejcem, hořčicí, cibulí, dochucené mletou paprikou, osmažené dozlatova a přelité citronovou omáčkou. Podáváme s opečenými bramborami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Očistěte cibule, jednu nakrájejte nadrobno, druhou na kolečka.
Nadrobno nakrájejte petrželovou nať.
Mleté maso, vejce, hořčici, první cibuli, sůl, mletou papriku, pepř a nakonec petrželovou nať dobře promíchejte.
Navlhčenýma rukama vytvarujte z masové hmoty kuličky.
Na pánev dejte olej a v rozpáleném oleji kuličky usmažte.
Usmažené kuličky vyjměte a ve vypečené šťávě orestujte druhou cibuli.
Po chvíli přidejte kůru z důkladně omytého citronu a nakrájenou citronovou dužninu.
Ochuťte šťávou z druhého citronu, promíchejte a krátce povařte.
Kuličky podávejte přelité citronovou omáčkou.
Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.
Hodnotit recept: