Polévka z pečené dýně | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Polévka z pečené dýně

70 min. | polévka | 638 kJ/porce | 6 porcí

Tahle polévka chutná díky pečení ještě líp, než obvykle.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
2 kgdýně Hokkaido
1 kscibule kuchyňská
800 mlvývar zeleninový
250 mlsmetana ke šlehání
1 lžičkasůl
1 polévková lžíceolej olivový

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 60
1.

Troubu předehřejte na 220 stupňů Celsia. Dýni omyjte, osušte, přepulte, vydlabejte z ní semínka a pak ji dejte na plech vyložený pečicím papírem.

2.

Přidejte celou cibuli i se slupkou, postříkejte troškou olivového oleje, osolte a pečte asi 60 minut.

3.

Pak dejte upečenou dýni spolu s kostkami cibule a 250 ml vývaru do mixéru a rozmixujte dohladka.

4.

Směs přelijte do hrnce, vlijte zbylý vývar, smetanu a zahřejte. Podle chuti dýňovou polévku ještě dosolte. Výborně chutná i se zakysanou smetanou a pečivem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie nankJ 0kJ
Bílkoviny nang 0g
Tuky nang 0g
Sacharidy nang 0g
Cholesterol nanmg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz