Moravské koláčky se švestkami
Tyhle koláčky chutnají skvěle nejen na svatbě, ale můžete je klidně upéct i na neděli.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
drobenka
na potření
Postup přípravy
Droždí rozmíchejte se lžičkou cukru, přidejte trochu vlažného mléka, lžíci mouky a nechte vykynout na teplém místě. Tuk utřete s cukrem, přidejte sůl, žloutky, mouku a vykynutý kvásek. Vlažným mlékem zadělejte těsto.
Dobře propracujte, poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte dobře vykynout na teplém místě. Z vykynutého těsta vždy vykrojte kousek lžící, vytvarujte kuličku a dejte na plech vyložený pečicím papírem.
Dnem malé pomoučené skleničky vykrojte střed. Okraje potřete rozšlehaným žloutkem a poklaďte vypeckovanými a nakrájenými švestkami.
Nakonec posypejte drobenkou a v troubě předehřáté na 200 °C upečte.
Hodnotit recept: