Jehněčí polévka s masovými kuličkami
Vývar s osmaženou zeleninou a knedlíčky z mletého jehněčího masa smíchaného s muškátovým květem, smetanou a kukuřičným škrobem. Zdobíme petrželkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso omyjte, odblaňte, nakrájejte na menší kusy.
Maso uvařte ve vodě.
Uvařené maso umelte, osolte, přidejte muškátový květ, smetanu a kukuřičný škrob.
Promíchejte a z hmoty vytvarujte kuličky, které vložte do vroucí vody.
Vařte 3 až 5 minut, vyjměte je a nechte vychladnout.
Nadrobno nasekejte cibuli.
Očistěte a nakrájejte na kolečka mrkev.
Na rozehřátém oleji usmažte cibuli, přidejte mrkev, květák rozebraný na růžičky, hrášek a smažte několik minut.
Zalijte vroucím vývarem a spolu s knedlíčky vařte 5 až 10 minut.
Nakonec dochuťte solí a posypte sekanou petrželovou natí.
Hodnotit recept: