Jehněčí polévka s masovými kuličkami | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Jehněčí polévka s masovými kuličkami

55 min. | polévka | 1 969 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Jehněčí polévka s masovými kuličkami

Vývar s osmaženou zeleninou a knedlíčky z mletého jehněčího masa smíchaného s muškátovým květem, smetanou a kukuřičným škrobem. Zdobíme petrželkou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžícenať petrželová
1 lvoda
1 kscibule kuchyňská
1 ksmrkev
1 špetkakvět muškátový
1 špetkasůl
1 lžíceškrob kukuřičný
1 lžíceolej
100 gkvěták
100 ghrášek
125 mlsmetana sladká
500 gjehněčí maso

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 15
1.

Maso omyjte, odblaňte, nakrájejte na menší kusy.

2.

Maso uvařte ve vodě.

3.

Uvařené maso umelte, osolte, přidejte muškátový květ, smetanu a kukuřičný škrob.

4.

Promíchejte a z hmoty vytvarujte kuličky, které vložte do vroucí vody.

5.

Vařte 3 až 5 minut, vyjměte je a nechte vychladnout.

6.

Nadrobno nasekejte cibuli.

7.

Očistěte a nakrájejte na kolečka mrkev.

8.

Na rozehřátém oleji usmažte cibuli, přidejte mrkev, květák rozebraný na růžičky, hrášek a smažte několik minut.

9.

Zalijte vroucím vývarem a spolu s knedlíčky vařte 5 až 10 minut.

10.

Nakonec dochuťte solí a posypte sekanou petrželovou natí.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 382kJ 1 969,5kJ
Bílkoviny 5,6g 28,8g
Tuky 6,5g 33,4g
Sacharidy 2,8g 14,5g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz