Vegetariánské kari
Bezmasá a vydatná levná večeře nikoho neurazí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 polévková lžícepasta kari
600 gzelenina mražená
100 gčočka červená
200 grýže
2 kscibule kuchyňská
800 mlvývar drůbeží
1 lžičkakurkuma mletá
1 lžičkasůl
1 hrstrozinky
1 hrstkoriandr drcený
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
Na oleji opečte cibuli nakrájenou na větší kousky. Přidejte kari pastu a do hrnce nalijte vývar.
2.
Nasypejte zeleninu a pod pokličkou ji duste asi 5 minut.
3.
Pak přidejte čočku a vařte, dokud nezměkne. Mezitím ve vodě smíchané s kurkumou uvařte podle návodu rýži.
4.
Hotové kari osolte, smíchejte s rýží, rozinkami a koriandrem.
Hodnotit recept: