Játra na víně
Milujete vnitřnosti? Pak vyzkoušejte tenhle recept. S vínem chutnají játra naprosto dokonale.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
600 gjátra drůbeží
1 polévková lžíceolej olivový
1 polévková lžícemáslo
1 stroužekčesnek
12 kscibule jarní
2 polévková lžícestrouhanka
200 mlvíno bílé
1 lžičkasůl
1 lžičkapepř černý mletý
1 hrstpetrželka nasekaná
4 kspečivo
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 10
1.
V pánvi s rozpuštěným máslem a olejem narychlo opečte játra. Dejte je na talíř a ve výpeku orestujte jarní cibulky a prolisovaný stroužek česneku.
2.
Zpěňte, přidejte strouhanku a opečte. Do pánve vraťte játra, podlijte je vínem a poduste doměkka.
3.
Osolte, opepřete a posypejte petrželkou. Podávejte s plátky nasucho opečené bagety.
Hodnotit recept: