Vepřová pečeně s omáčkou z lišek
Neumíte si představit nedělní oběd bez masa? Tenhle recept vám určitě bude chutnat. A pokud neseženete lišky, můžete použít i jiné houby.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Maso osolte, opepřete a dejte asi na hodinu a půl péct do trouby na 200 °C. Čas od času ho podlijte vývarem.
Mezitím očistěte lišky, cibuli nakrájejte na kostičky a nechte ji zesklovatět na olivovém oleji. Přidejte lišky, orestujte a přidejte zbytek hovězího vývaru.
Osolte, opepřete a nechte dusit doměkka. Omáčku zahustěte hladkou moukou rozmíchanou ve vodě, nechte povařit deset minut a přilijte smetanu.
Maso nakrájejte na plátky a podávejte s omáčkou.
Hodnotit recept: