Špagety s hříbky a smetanou
Pokud milujete houby a těstoviny, pak rozhodně stojí za to tyhle dvě suroviny spojit dohromady. Naprosto vynikající oběd!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 balíčekšpagety
4 lístkyšalvěj čerstvá
8 polévková lžícesmetana
2 ksšalotka
200 ghřiby čerstvé
2 polévková lžíceolej olivový
100 gsýr parmezán
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 30
1.
Šalotku nakrájejte nadrobno, houby očistěte a nakrájejte na plátky. Těstoviny uvařte podle návodu, šalvěj nasekejte nadrobno.
2.
Na oleji opečte šalotku, přidejte houby a bylinky. Asi 10 minut duste, přidejte sůl a pepř a podlijte trochou vody.
3.
Na mírném plameni vařte 20 minut, nakonec přidejte smetanu a krátce povařte.
4.
Omáčku a těstoviny smíchejte, přidejte strouhaný parmazán, znovu zamíchejte a podávejte.
Hodnotit recept: