Rajčata s houbovou náplní
Houby a rajčata - super kombinace, zvláště teď v létě, kdy dozrávají rajčata a v lese rostou houby.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Špičku omytých a osušených rajčat seřízněte a odložte stranou. Vnitřek vydlabejte. Houby očistěte a nahrubo nakrájejte.
Šalotku a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno. Máslo rozpusťte v hrnci, vmíchejte k němu šalotku s česnekem a krátce opečte.
Přidejte houby a duste, dokud se většina tekutiny neodpaří. Odstavte, přisypejte oregano a dochuťte octem, solí a pepřem.
Houbami naplňte rajčata, každé přikryjte odkrojeným vrškem, osolte, okořeňte, naskládejte do zapékací formy vymazané olejem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C.
Hodnotit recept: