Pivní jablkový závin
Pivní těsto pokladené jablky, posypané skořicí a cukrem. Po zavinutí potřeme vajíčkem a pečeme dorůžova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Do mouky nahrubo nastrouháme tuk a přidáme pivo.
Těsto zpracujeme na vále dohladka.
Necháme asi 20 minut odležet přiklopené hodně nahřátým kastrůlkem. Těsto pod kastrůlkem zvláční a spojí se.
Hotové těsto rozdělíme na poloviny a z každé části rozválíme co největší a nejtenčí plát.
Poklademe najemno nakrájenými oloupanými jablky.
Posypeme sekanými oříšky, rozinkami, cukrem a skořicí.
Pak záviny zavineme, přeneseme na plech a potřeme rozehřátým máslem.
Pečeme ve vyhřáté troubě, až zrůžoví.
Hodnotit recept: