Pstruh po mlynářsku
Rychlý a jednoduchý recept ideální pro letní večeři.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
4 kspstruh
1 kscitrón
80 gmáslo
50 gmouka polohrubá
1 špetkapetrželka nasekaná
1 špetkasůl
1 špetkapepř bílý mletý
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 15
1.
Pstruhy důkladně omyjte vně i zevnitř. Potřete je citronovou šťávou, osolte, opepřete a obalte v mouce.
2.
Přebytečnou mouku oklepejte. Na pánvi rozpusťte máslo a pstruhy po obou stranách opečte dozlatova.
3.
Vyjměte je na mísu a posypejte petrželovou natí. Podávejte je s vařenými bramborami a na – na másle podušeném – špenátu.
Hodnotit recept: