Pstruh s bylinkovou omáčkou
Pstruh je vynikající ryba a určitě si ji zamilujete. S bylinkovou omáčkou chutná skvěle!
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Pstruhy vykostíme a vytvoříme filety, ty osolíme, pokapeme citronem a opečeme na pánvi nasucho z obou stran, nejprve kůží dolů.
Po upečení posypeme jednotlivé porce částí nasekaného kopru a petrželového nati a přidáme plátek másla. Výpek naředíme rybím vývarem, přivedeme k varu, přidáme nasekaný kopr a petrželovou nať, citronovou šťávu, sůl a bílý pepř.
Šťávu vyvaříme a na závěr zakápneme troškou smetany a přidáme máslo. Oloupané brambory nastrouháme na jemné plátky, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr a zalijeme smetanou.
Promíchanou směs vložíme do pekáče a pečeme pro 180 stupních C asi 50 minut. Mrkev a kedlubnu rozkrájíme na jemné nudličky, spaříme ve vroucí vodě, slijeme, propláchneme studenou vodou a společně s nudličkami pórku lehce orestujeme na oleji.
Dochutíme solí a bílým pepřem.
Hodnotit recept: