Sýrová jehla s rajčatovou omáčkou
Špízy z brambor, cukety a sýru, obalené v mouce, vejci a víně. Osmažené špízy poléváme rajskou omáčkou dochucenou česnekem a hřebíčkem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
těstíčko
podle potřeby
Postup přípravy
Brambory a cuketu oloupejte, nakrájejte na kostičky a uvařte v osolené vodě.
Cuketu po pěti minutách vyjměte. Sýr nakrájejte na kostky.
Na jehlu nebo na špejli napichujte střídavě s plátky slaniny přeloženými napůl, cuketou a uvařenými bramborami.
Zakapejte sójovou omáčkou a posypejte mletou paprikou.
Obalujte v těstíčku z mouky, vejce, špetky soli a vína.
Špízy zlehka osmažte v rozehřátém oleji a polijte zbylým těstíčkem. Hotové je odložte na teplé místo.
Cibuli zpěňte na oleji, zaprašte třemi lžícemi hladké mouky, podlijte trochou vody.
Přidejte protlak, prolisovaný česnek, bobkový list, mletý pepř, hřebíček a duste.
Přidejte kostku rozdrobeného bujonu, podlijte trochou vody a dovařte.
Teplé špízy přelijte omáčkou a podávejte.
Hodnotit recept: