Zalitá čína
Tahle polévka vznikla jako klasické jídlo z pánve, které ale na poslední chvíli kuchař proměnil.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Čtvrtinu jarní cibulky nakrájejte na jemná kolečka a nechte je stranou, zbytek pokrájejte na šikmé proužky. V pánvi rozpalte olej a téměř dokonale v něm propečte na nudličky nakrájené kuřecí maso.
Vyjměte ho a do pánve vložte na plátky nakrájené mrkve. Po 2 minutách přidejte na plátky či kousky pokrájené žampiony.
Nechte je zezlátnout, občas v pánvi prohazujte. Přidejte větší kusy cibulky, a až zavadne, ochuťte směs omáčkami, octem a nastrouhaným zázvorem, vhoďte badyán a zalijte vývarem.
Jakmile se bude polévka vařit, stáhněte ji z plotny a podávejte posypanou kroužky syrové cibulky.
Hodnotit recept: