Koláč s kozím sýrem a chřestem
Tenhle koláč je jedním slovem prostě úžasný. Až ho ochutnáte, dáte nám za pravdu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Chřest odkrojte asi 2 až 3 cm od spodního konce, vložte ho do vroucí osolené vody s rozpuštěným máslem, 2 až 5 minut ho povařte a pak zchlaďte ve studené vodě.
Listové těsto rozválejte na obdélník a přeložte ho do pekáče s pečicím papírem. Několikrát ho propíchněte vidličkou a v troubě vyhřáté na 190 °C ho asi na 10 minut zapečte.
Mezitím ruční metličkou vyšlehejte lučinu se smetanou a vejci, náplň ochuťte solí a pepřem a rovnoměrně ji rozetřete na předpečený plát.
Na povrch naaranžujte dobře okapaný chřest a kousky sýra. Vše vložte zpět do trouby a asi 15 minut gratinujte.
Hodnotit recept: